sobota, 13. december 2008

El Penon

Včeraj je bil dan D tem štiridnevnem verskem praznovanju. Parkirani avtomobili na dvorišču naše pasade so očitno odvzeli še tisti bogi signal za internet zaradi.

Končo prvi dan, ki je namenjen letenju. Z lokalnim prevozem se odplejemo na El Penon. Penon je v Valle de Bravo najboljši xc plac in je od mesta odlajen caa.30 min vožnje. Na štartu nas že čaka množica američanov, ki čakajo na svoj trenutek svobode. Dobim par inštrkcij kje se leti predvsem pa je pomembno da tu zgodaj vzletiš, ker sredi dneva skoraj ni možno zaradi močnega vetra. Nas trojcek Katra, Slavka in Boštjan sestavijo skupaj lokalni let. Midva z Primožem pa nic kaj bolje, odletiva po grebenu desno do starta. Zaradi anticiklona in inverzije sva potrebovala kar nekaj casa da sva prilezla do penona (markantna stoščasata skala). Na koncu grebena sicer prilezemo do 3200 kar pa še zmerom ni dovolj da bi odleteli čez planoto v Valle de Bravo. Po kaki uri vstrajanja obupani odletimo nazaj na penon in poskusimo po drugi poti, oziroma po dolini kjer gre cesta za ''domol'' najprej se zapodimo v hribe kjer ni ipak nič. Nad ravniono zagledam padalca, ki obeta upanje. Navijem par sto metrov in se odpeljem v kotel. Primož ostla predolgo zvest hrobom kar ga je stalo pristanka. V kotlu sicer nekaj zrukanega zagrabi samo po malce baloniranja koncam se nizje in ne vstane mi drugega kot pristanek.

Letenje je bilo luštno o desetkah ne duha, na trenutke sicer zoperno, ampak ce bi primerjal z slo bi rekel mocna dviganja z inverzno plastjo malce nad grebenom.

Danes spet dan za oglede, če bo sreca gremo z konji do znamenitih metuljev (Monarch-ov), popldan pa na lokalni startek.

1 komentar:

Unknown pravi ...

Hoj! Čakamo na novo reportažo! Uživjte