sobota, 27. december 2008

Oaxaca drugi dan

Tokrat nas je na štart popeljal Salvador (lokalni padalec) skupaj še z enim pilotom. Na štar se po dolgi makadamski cesti zapeljemo z Salvadorjevim truckom. Šele drugič se vozim po tej prašni cesti pa jo imam že vrh glave. Kot pri vseh padalskih vodičih sledi malce teorije, predvsem to da pazimo na letališče ki jih tu v Mehiki res ne manjka. Prvi poštarta Primož malce za njim še jaz. Po dobre pol ure priplezava na 3650m tam pa se nama ustavi in kar ne gre do baze ki mora biti nekje okoli 4000. Tudi ta višinca ni slaba zato jo kar mahneva nad ravninco proti Monte Alban (osameli hribček sredi doline z znamenitimi piramidami) Saladorejve obljube da povsod dela se izneverijo in caa 15 ne najdeva nobenega konkretnega stebra. Pri piramidah vrtiva nulco ki naju počasi odnaša na NW. Primožu popusti volja in z nizko višinco poskusi srečo prav ob grebenu kar ga stane dragocene višine in tudi pristanka. Mene veter pošasi odnaša naprej in po caa 7 km drsanja po tleh končno priletim v steber. Od tu naprej je steber pri stebru pred mano se nariše kumulustrada ko koder . vendar težava pod njimi samo divjina ;(( po izkušnji iz Colime zaključim svoj let v zadnjem repku civilizacije. Da omenim še ostale. Boštjan brez težav pristane na pristanku, Katra izvede dve ločene predstave za piko na I pa še par prevalov po žbunju. Malce več smole pa je imela Slavka ko jo je pri pobiranju odneslo za greben kar jo je nadgradilo še z trdim pristankom na hrbet. Na sreče se že veselo smeje in upamo da bo zjutraj tudi tako. Jutri gremo naprej na zelene štarte in pristanke.

za poznavalce:
Nazaj sem se pripeljal z mehiškim Somom, ki mu je mu je bil poleg videza podoben tudi po obnašanju.

4 komentarji:

Unknown pravi ...

Vidim, da ste čisto notr padli, kar se letenja tiče.Upam, da vas sreča ne zapusti in boste celi in zdravi prišli domov v leto 2009.Kaj pa Boštjanovo padalo, se še drži skupaj? Upam,da Slavka nima prehudih bolečin zaradi padca! Lp vsem Marija in vsi ostali

Unknown pravi ...

No zdej ko mam nov računalnik bom lahko bolj redno spremljala vaš blog, čeprav morm povedat da sm v službi že vsem pokazala slikce. Po slikah sodeč je Mehika izredno lepa in zanimiva. Bi blo pa fajn če bi naložil še kakšne slikce od lokalov, da mal vidm kako majo urejene.Skratka uživajte še naprej in komaj čakam, da se vidmo.Lp,Marjeta

Unknown pravi ...

Pozorno spremljamo vašo avanturo in res lepe in zanimive slike. Se imate res enkratno in privoščim vam še naprej čim boljše vreme za letet in še obilo dogodivščin!

Slim Tom pravi ...

huuude fotke. Si kar predtavjm tudi vzdušje. Si predtavljam, da vam bo avi kontrast šele, k oboste prišli nazaj v "prelepo" sovenijo :)))

Lepo še naprej celi družbi !

TomažT