sreda, 10. december 2008

hoja hoja uf in se hoja

Primoz in Katra izmučena lezita v sobi hehe.
Dan se je pričel le z enim ciljem, da si priskrbimo denar. Zaradi časovne razlike smo vsi ze na vse zgodaj pokonci, pa čeprav nenaspani. Prva banka ni daleč in glede na brazilske izkušnje tu evrov ni težko unovčit. Ze jo mahamo po glavni avenij proti glavnemu parku, Sam center prav nic ne spominja na temperamentna latinska mesta, medtem ko je periferija pravo nasprotje. V glavnem parku si je moc ogledati kup muzejev... Začnemo in končamo z antropološkim muzejem. Muzej je res ogromen oz. kar prevelik ampak vreden ogleda. V njem je zbrana celotna zgodovina Mehike od kamene dobe naprej.
Da se se malce vrnem na prvi dan, ki je bi se najbolj razburljiv. kazalo je da bomo v mehiko priveslali le trije. Pljemo se po Avstriji ko nas sredi avtoceste vstavijo rdeče luči na semaforjih. v koloni stojimo caa uro ko nam končno sporočijo da sta se BAJE v enem izmed tunelov zaletela kamiona. v negotovosti kdaj bo cesta ponovno odprta nas puščajo se nadalnje tri ure kar pomeni da Primozev in Karin let visi na nitki. Koncno po radiju sporocjo da je cesta odprta ceprav se vedno sveti rdeca tvegamo in se odpeljemo naprej. o nesreci ne duha ne sluha. Navigacija kaze da bomo v München prispeli po last check-inu. Za po vrhu pa se sneženje. na KLMju ne komplicirajo in na avijon 20 min pred vzletom vzamejo se nasa obupanca juhu. No se vedno pa pogresamo naso peto potnico, ki mora vsak hip prispeti v Mehiko. Kot zadnja, ki je zapustila München je v Parizu zamudila letalo in ji ni ostalo drugega kot da gre na enega izmed naslednjih. Ko ima hudic malade.... ima to letalo se par urno zamudo.

Danes smo se do dobra aklimatizirali in ze se pocutimo kot doma. Jutri gremo se na par krajev kamor gredo vsi, Zvecer pa prevzamemo avto in gasa pravim dogodivscinam naproti. Valle de Bravo.
Se par besedic glede vremena. Mesto je v kotlini, ki ga prekriva debela plast smoga, zjutraj sonce potrebuje kar nekaj casa da se prebije skozi oblake, racunam da bo na podezelju bolje

Slike dodam v enemu izmed naslednjih dni.

1 komentar:

igorerzen pravi ...

No, kje so zdaj slike. Jaz čakam in čakam, pa nič. Doma je super vreme, včer se jo skor posod letel prek 70 km. Blo je super. Tud napoved za naslednje 3 tedne, je super. Močan anticiklon, temperature bodo clo okrog 10C. Skratka idealno. Za božič bo pa menda že sneg.
Upam, da imate vi kaj boljš kot mi.

LP, Igor