petek, 26. december 2008

Premik v surfersko oazo Puerto Escondido 22. in 23. 12. 2008

Prejšnji večer so nam kuharice pripravilie kokose za zajtrk. Hitro smo jih spili in švignili naprej. Vožnja je bila naporna, ker smo bili neprespani zaradi slabega prenočišča. Tam pa sproščena atmosfera. Surferčki in dekline so paradirali/e gor in dol po plažici in ob štacunah s surfersko robo. Tudi mi smo se dali premamiti ponudbi in si nabavili »kjut« kopalke in majčke. Potem pa čof, čof v valovčke J. Še dobro, da so si fantje v Acapulcu nabavili otroške body surfke.
Naslednji dan je minil v podobnem vzdušju. Nesramno dobri hugoti, okusni rakci, pinacolade, sonce, pesek, valovi, tipčki in dekline. Z Boštjanom pa sva si privoščila izletek dobrih 50 km južno do lagune, kjer živijo krokodilčki. Turiste opremijo z »lajf đeketi«, nas napokajo v čolničke in potem odplujemo v goščavo mangrov, kjer bivajo krokodili in želve. Poslikali smo vsako žival, ki se nam je pustila pokazati.
Ko sva je vrnila na našo plažo, sva našla skurjena Damjana in Primoža, saj sta se cel dan matrala s sposojenimi surfi. Katra pa je »hvatala bravno bojo«. Ko se je sonce potopilo v morje, smo šli v turistični del z neštetimi štanti in restavracijami. Damjan je celo pokusil meskal s črvom.

Ni komentarjev: