četrtek, 11. december 2008

Teotihuacan

tokrat smo se odločili izkoristimo enega izmed dnevnih izletov ki jih ponuja nas hostel. zjutraj ob desetih startamo na celodnevni izlet z zgovorno vodičko in zabavnim šoferjem, ki poleg tega da vozi turiste opravlja se delo zabavljača, pevca, prodajalca in gotovo se česa. Najprej jo pičimo na kraj kjer so se dogodile tri pomembne stvari. konkvistadorji so na tem mestu v 16 stoletju porazili Asteši imperij, ter dva krvava dogodka iz 20 stoletja. pomor protestnikov tik pred olimpijado in rušilni potres ki je v neposredni bližini porušil dve stolpnici. Dan se je že do dobra ogrel ko jo mahnemo v Gvadalupe (slo bi rekli brezje) to je romarsko središče da se reče. Na enem kraju stojijo štiri ali pet cerkva. največja sprejme 4000 ljudi, se bolj zanimiv podatek pa je da je lani ta kraj v času štiri dnevnega praznovanja obiskalo 3 miliome ljudi. Skratka vse je glomazno predvsem skrbijo da Gvadalupe živi naprej in prinaša pesuse ;). Za nas pa je vazno da je tu Slavka iz sebe izgnala smolo, ki se je je drzala prve dni.
Naslednja postaja je ogled kamnoseške delavnice in prikaz kaj vse se da izdelati iz kaktusa. Ne ni tekila edini proizvod. Za konec pa sledi se glavna stvar piramid Teotihuacana. najvišja je visoka 65 m piramida sonca. za končni vložek pa poskrbi še naš šofer Oskar z vožnjo nazaj. Če primerjam Rio je tu vsaj trikrat bolj divje. Semaforji tu ne igrajo kakšne posebne vloge, 6 pasovne ceste se preči kjer ti pade na pamet, če pa ne gre po cesti se pa pelje ob cesti.
Nasednja postaja je Valle de Bravo. če bo sreča bomo danes popoldan prvič letel juhuuuu (ajde ruzake v avto)

1 komentar:

Vesna pravi ...

Živijo!
Najprej vsem skupaj en lep pozdrav. No po vseh zapletih, ki ste jih imeli vam naprej želim srečno. Pa kako že pravijo slab začetek - dober konec naj tokrat drži. Vsem skupaj en lep pozdrav iz deževne Ljubljane. Še poseben pozdravček pa Primožu in Katri od Rikca, ki nam je že priredil penast sneg. Malce je pogrizel svoj prostorček in nas razveselil ob prihodu domov. Drugače pa je vse OK, le pesek ima malce težav s sprehodi, ker neprestano dežuje in bi bil najraje kar doma. Vsem skupaj še enkrat lep pozdrav!